El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat les dates de finalització de les penes d'inhabilitació d'Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau. Les defenses havien reclamat computar-les des de la primera sentència, que és del 13 de març del 2017, i no a partir de la decisió ferma del Tribunal Suprem, del 23 de gener del 2019. Així doncs, es ratifica que Mas no podrà exercir un càrrec públic fins al 21 de febrer del 2020, perquè va ser condemnat a un any i un mes. En el cas d'Ortega, estarà inhabilitada fins al 19 d'octubre del 2019 (nou mesos), i pel que fa a Rigau, la pena acabarà el 19 de juliol d'aquest any (sis mesos). Si s'haguessin acceptat les peticions dels advocats, Mas, Ortega i Rigau ja no estarien inhabilitats.

Les defenses argumentaven que la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) estableix que els condemnats per sentència, encara que no sigui ferma, a penes d'inhabilitació són "inelegibles". El TSJC, però, remarca que cap d'ells va ser qualificat com a tal en convocatòries electorals anunciades durant el període de temps transcorregut entre la sentència en primera instància i la dictada en cassació pel Suprem.

El tribunal també al·lega que la Llei d'Enjudiciament Criminal disposa que les penes s'executaran en la forma i el temps prescrits en el Codi Penal i els seus reglaments, i la norma que s'invoca, continua, "té una naturalesa electoral i abast essencialment administratiu".

A més, afegeix que les possibilitats de descompte del temps d'una pena estan previstes en el Codi Penal i el cas actual "no respon a cap dels supòsits previstos", ja que no hi ha cap ordre judicial de limitació cautelar de cap dret dels condemnats i cap dels tres va arribar a intentar formar part d'una llista ni va ser designat com a "inelegible".