L'exportaveu d'En Comú Podem Xavier Domènech va defensar ahir al Tribunal Suprem la «mobilització» del 20 de setembre a la conselleria d'Economia en considerar que «l'Estat havia entrat en una lògica de guerra».

Domènech va comparèixer en el judici del procés a petició de l'acusació popular que exerceix Vox, la presència de la qual en el judici demostra, segons la seva opinió, «un símptoma de fracàs democràtic» en ser «un partit que no condemna el franquisme».

L'exdiputat va recordar el 20-S com «un dia infaust per a tots» que demostra que «l'Estat havia entrat en una lògica de guerra», pel que la resposta era la mobilització. Respecte a aquella jornada, va dir que ell no hi va ser present perquè era al Congrés, però que sí que hi van ser la seva dona i el seu fill de 4 anys. «La meva dona té força experiència en diferents manifestacions, i si hi va portar el meu fill de 4 anys és perquè no tenia cap caràcter violent», va destacar Domènech, que va afegir que a la seva dona no la va convocar ningú que estigués ahir a la sala del Tribunal Suprem.

D'altra banda, durant la sessió d'ahir dos dels testimonis proposats per l'acusació popular exercida per Vox es van acollir al seu dret a no declarar perquè estan sent investigats pel jutjat d'instrucció 13 de Barcelona, que té oberta una causa pels preparatius del referèndum. Es tracta del secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, i el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella. Un tercer testimoni demanat per l'acusació popular, el secretari d'Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, va explicar al tribunal que la seva causa ha estat arxivada, motiu pel qual Vox va acabar renunciant a prendre-li declaració com a testimoni.