El diputat d'ERC Gabriel Rufián va confessar ahir que li «grinyola» que es digui que la manifestació del 20 de setembre del 2017 davant la conselleria d'Economia fos «una rebel·lió» perquè va poder anar-se'n a berenar, cosa que no es fa en les revolucions.

Rufián va explicat que aquell dia ell no va percebre violència en la protesta davant de l'edifici, on s'estava practicant un escorcoll. Segons el diputat, que va acudir aquell dia a la protesta després d'assistir a la sessió de control al Govern al Congrés, el 20-S «es feien càntics pacífics en català i parlaments», hi havia «moltíssima gent» i també Mossos d'Esquadra.

Rufián, que va titllar de « fake news» que la secretària judicial hagués hagut de sortir per un edifici adjacent davant la quantitat de gent concentrada, també es va pronunciar sobre el referèndum de l'1 d'octubre, declarat il·legal.

Preguntat pel lletrat d'Oriol Junqueras si tenien la sensació que estava a punt de tenir lloc un brot de violència aquell dia, va manifestar: «Nosaltres enteníem que ens enfrontàvem a gent amb enormes carències democràtiques, però mai davant de salvatges, perquè és una salvatjada copejar la gent perquè vota», va afegir el diputat.