L'expresidenta del Parlament de Catalunya Núria de Gispert va afirmar ahir que entre les funcions del càrrec que va exercir a la cambra catalana no hi figura la de limitar els debats que plantegin els grups polítics i va afegir que hauria actuat «igual» que Carme Forcadell amb les iniciatives sobiranistes.

De Gispert, membre d'Unió durant dècades i que va abandonar el partit per integrar-se en la formació sobiranista impulsada pels crítics Demòcrates, va declarar ahir a la tarda com a testimoni en el judici del procés, a proposta de la defensa de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, ara en presó i acusada en el judici contra el procés sobiranista.

Segons va explicar De Gispert davant del tribunal, la funció de control de les meses i la presidència del Parlament és «verificar» que les iniciatives dels grups parlamentaris compleixen els requisits formals per ser tramitades.

L'expersidenta de la cambra catalana també va afegir que, des dels anys 80, el Parlament de Catalunya ha aprovat nombroses resolucions relatives al dret a l'autodeterminació o a la sobirania de Catalunya que no van ser objecte de cap impugnació.

De Gispert, que va assistir al ple del 6 de setembre en el qual es va aprovar la llei del referèndum de l'1-O, va defensar que els diferents grups parlamentaris «van poder presentar esmenes i es van admetre moltíssimes reconsideracions».