L'acusació particular, que exerceixen els pares de Diana Quer, ha sol·licitat que José Enrique Abuín Gey, àlies El Chicle, sigui condemnat a presó permanent revisable pel segrest, violació i assassinat de la jove madrilenya, ocor-regut a A Pobra do Caramiñal (la Corunya) l'agost del 2016.

Així ho sol·licita en l'escrit de qualificació provisional remès al Jutjat d'Instrucció 1 de Ribeira, segons van confirmar fonts del procés, després que la setmana passada la jutgessa decidís donar per finalitzada la instrucció i obrir el procés que portarà a l'obertura del judici oral amb Abuín Gey com a únic acusat. En el seu escrit, l'acusació particular considera El Chicle culpable dels delictes de detenció il·legal, agressió sexual i assassinat. Atesa la circumstància d'aquests dos últims càrrecs, demana per a ell una pena de presó permanent revisable. Així mateix, reclama una indemnització per als familiars de la jove de 300.000 euros, mesures d'allunyament i la prohibició de comunicar-se amb ells per un període superior a 10 anys a la condemna.

En el seu relat dels fets que van tenir lloc l'agost del 2016, l'acusació considera que El Chicle va abordar Diana Quer al carrer quan tornava a casa de les festes de Pobra, la va agredir i la va introduir a la força al seu cotxe amb la intenció d'«atemptar contra la seva llibertat sexual».

Posteriorment, la va conduir a una nau abandonada, on la va agredir sexualment i la va assassinar. Un cop morta, va tirar el cadàver a un pou, on va ser trobat 500 dies després.