El conseller de Polítiques Digitals i Administració Públiques, Jordi Puigneró, i el director general de la Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, han destacat aquest dijous a la tarda el nivell i la qualitat dels assistents al Mobile World Congress 2019 per sobre la quantitat, després que l'organització anunciés la xifra rècord de 109.000 assistents.

En declaracions als mitjans, Puigneró ha reiterat que aquest ha estat el "millor Mobile de la història" i que "difícilment es pot créixer més". Per la seva banda, Serrallonga ha celebrat que el congrés serveixi de nou per situar Barcelona com a "l'epicentre mundial de tecnologia de comunicacions mòbils".

Tant el director general de la Fira com el conseller han destacat la incidència del 5G en l'edició d'enguany del congrés i la seva "aplicació en la vida real de les persones", com per exemple l'operació a distància a l'Hospital Clínic o l'ambulància del SEM dotada amb aquesta tecnologia. Serrallonga ha assegurat que es pren "cada edició del Mobile com un examen", que, ha afegit, no ho és per al recinte firal sinó també per a l'Aeroport, la Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra i el transport públic, entre d'altres.

El director de la Fira també ha avisat que la capacitat del recinte està al "límit" i ha ressaltat l"impacte econòmic, no només a curt termini per a la contractació laboral per als dies de congrés sinó per a "molta gent que treballa tot l'any per a l'esdeveniment", a més de la capacitat per atreure talent.

Sobre la denúncia d'UGT sobre requeriments sexistes per contractar hostesses durant el Mobile, Serrallonga ha afirmat que el Mobile és "un congrés referent" i que el GSMA té uns codis molt exigents sobre aquesta qüestió. El director general de la fira sosté que "en cap moment" s'han pogut veure treballadores que responguessin a aquests criteris, tot i que si es demostra s'ha mostrat segur que s'investigarà.

D'altra banda, el conseller de Polítiques Digitals ha explicat que almenys la meitat dels assistents al congrés han passat per davant de l'estand de la Generalitat, dels quals 13.000 s'hi han aturat, segons les dades d'una empresa contractada per la Generalitat calculades a partir de la senyal wifi del telèfon dels congressistes. Això ha servit, pel conseller, per "vendre les polítiques digitals" de Catalunya i "projectar el país com un autèntic hub digital".

D'altra banda, sobre les tensions en la inauguració entre el Govern català, espanyol i la Casa del Rei, el conseller ha assenyalat que la Generalitat ha anat al congrés "a treballar" i ha deixat clar que "no hem faltat a cap acte d'inauguració".