01 de març de 2019
01.03.2019

El Govern denuncia l'autobús antifeminista d'HazteOir davant de la Fiscalia

La presidenta de l'Institut Català de les Dones considera que els missatges de l'entitat «neguen la dignitat humana» i inciten «a l'odi»

01.03.2019 | 17:43
L'autobús antifeminista d'Hazteoir

L'Institut Català de les Dones (ICD) ha denunciat a la Fiscalia per un delicte d'odi i discriminació l'autobús antifeminista d'Hazteoir i ha demanat que se'n prohibeixi la circulació pel centre de Barcelona. El vehicle té previst recórrer la capital catalana difonent missatges contra el "feminisme radical", juntament amb Madrid, València, Sevilla, Pamplona i Cadis.

L'autobús està retolat amb una imatge de Hitler i porta com a lema 'No és violència de gènere, és violència domèstica' i 'les lleis de gènere discriminen a l'home'. En la denúncia, la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Núria Balada, exposa que la llibertat d'expressió "no és llibertat i impunitat d'agressió i els missatges de l'autobús neguen la dignitat humana, inciten a l'odi, l'hostilitat, la discriminació i la violència contra les dones".

La campanya es diu '#StopFeminazis' i demana al president del PP, Pablo Casado, al líder de Cs, Albert Rivera, i al de Vox, Santiago Abascal, que deroguin la Llei de violència de gènere, la d'igualtat de gènere i les relacionades amb el col·lectiu LGTBI. A més, destaca l'ICD, en aquests missatges s'utilitza la figura del dictador de l'Alemanya nazi, Adolf Hitler, que apareix dibuixat amb la cara maquillada i el símbol feminista a la gorra.

Per al Govern, aquests missatges difonen "un sentiment d'antipatia i aversió contra les dones i l'activisme social que defensa els drets de les dones, associant la iconografia i terminologia nazi als moviments de reivindicació feminista". "És una propaganda que ataca la dignitat, els drets i la llibertat de les dones, creant un clima que normalitza la discriminació contra les dones i contra qualsevol personal que no té encaix en la perspectiva supremacista o excloent dels seus promotors", conclou l'Executiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook