El president del PP, Pablo Casado, va criticar el Govern de Pedro Sánchez per lutilitzar reials decrets per fer campanya electoral i va garantir que si el seu partit arriba al Govern activarà les mesures que siguin necessàries per no poder utilitzar aquest sistema.

Durant la clausura, ahir a Ferrol, d'un acte sobre benestar social organitzat pels populars gallecs, Casado va acusar el Govern d'«instrumentalitzar una vegada més institucions» per prometre «coses que no podrà aprovar, que no podrà posar en pràctica ni pagar». «És a dir, demanar la ronda perquè la pagui qui vingui, que no seran ells, i el més perillós, normalitzar o legitimar que les campa-nyes electorals dels partits es poden fer a costa dels diners dels contribuents», va censurar.

Casado també va mostrar el seu rebuig a l'«instrumentalització» del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) i a la «manipulació» de RTVE. En la seva visita a Ferrol, Casado va destacar que «el PP és un partit que diu el mateix en tots els costats, a Vigo i a Tarifa, a Càceres i Alacant», va indicar. «És un partit cohesionat, que aposta per la descentralització orgànica», va assenyalar el president del PP.