L'expresident brasiler Luiz Inácio Lula da Silva, va ser autoritzat per la Justícia a sortir per primera vegada de la presó on compleix dues condemnes per corrupció, per assistir a l'enterrament del seu nét de 7 anys, que va morir aquest divendres a causa d'una meningitis, informat fonts oficials.

La jutgessa Carolina Lebbos, de la Sala d'Execució Penal de Curitiba, va acceptar la sol·licitud que va fer la defensa de l'exmandatari, després de conèixer la mort del menor, basada en la Llei d'Execució Penal que permet als condemnats sortir de presó per assistir a la vetlla de familiars propers.

Tot i que la Justícia no va donar més detalls, es preveu que l'exmandatari sortirà de la presó per participar en el sepeli previst per al migdia d'avui i que serà transportat a la ciutat de Sao Paulo en una aeronau cedida per la governació de l'estat de Paraná a petició de la Policia Federal.

A través d'un comunicat la jutgessa va informar de la seva decisió però es va abstenir de donar detalls sobre el procediment, com l'hora en què l'exmandatari viatjarà, argumentant motius de "seguretat pública".

"Es va autoritzar la participació de Lula en la vetlla i, per tal de preservar la intimitat de la família i garantir no només la integritat del pres sinó la seguretat pública, els detalls del desplaçament es mantindran en secret", assenyala el breu comunicat divulgat aquest divendres.

Amb la decisió de la Justícia es preveu que en la nit d'aquest divendres o en el matí de dissabte l'excap d'Estat surti de la presó i es traslladi a la ciutat de Sao Paulo en una aeronau cedida pel Govern de Paraná a petició de la Policia Federal, segons ha confirmat el mandatari regional, Ratinho Júnior.

La cremació del nét de Lula està prevista per al migdia d'aquest dissabte al Cementiri Jardí del Pujol, a Sao Bernardo do Campo, la ciutat on l'expresident té la seva residència. En el mateix cementiri es va realitzar el sepeli de Marisa Leticia Rocco, l'esposa de l'ex cap d'Estat i que va morir al febrer de 2017.

En aquesta oportunitat, la jutgessa Lebbos va respondre favorablement a la petició dels advocats de Lula, després del vistiplau de la Fiscalia que, en un parer enviat a la Justícia, ha dit no tenir objeccions a la petició de la defensa.

La mort del nét de Lula es va produir un mes després que morís el germà gran de l'expresident, víctima d'un tipus rar de càncer que va afectar els seus vasos sanguinis.

Lula volia anar a l'enterrament del seu germà, però la Justícia tan sols li va autoritzar una reunió familiar quan el cos de Genival Inácio da Silva, conegut com Vavá, ja havia estat sepultat, pel que va decidir romandre a la seva cel·la.