L'expresident brasiler Luiz Inácio Lula da Silva va abandonar ahir per primera vegada la presó en què està pres per corrupció des de l'abril passat, autoritzat per la Justícia, per assistir a l'enterrament d'un net de 7 anys que va morir divendres a causa de meningitis. L'excap d'Estat va pujar a un helicòpter en les instal·lacions de la Policia Federal de la ciutat de Curitiba en què purga la condemna per ser traslladat fins a l''aeroport de Bacacheri, on va pujar a un avió de la governació de Paraná per anar a Sao Paulo.

Lula, amb un vestit fosc, sense corbata i els cabells totalment blancs, va ser traslladat enmig d'un intens dispositiu de seguretat i escortat de prop per tres agents de la Policia Federal. L'expresident va ser conduït per la Policia Federal fins a Sao Bernardo do Campo, una de les ciutats de l'àrea metropolitana de Sao Paulo i on està previst el sepeli, però ahir encara es desconeixia si participaria a les cerimònies fúnebres o tan sols es reunirà amb la familia.

El procés pel qual la Justícia el va autoritzar a abandonar la presó per primera vegada està protegit pel sigil i fins i tot els seus advocats es van comprometre a no divulgar cap detall amb la finalitat d'impedir que els seguidors de l'exmandatari promoguin alguna manifestació que pugui posar en risc la seguretat de l'operació.

La jutge Carolina Lebbos, de la Sala d'Execució Penal de Curitiba, va acceptar la sol·licitud que va fer la defensa de Lula d'alliberar-lo provisionalment gràcies a la Llei d'execució penal, que permet als condemnats sortir de presó per assistir a la vetlla de familiars.