El Consell Nacional del PSC va proclamar ahir els seus caps de llista a les eleccions generals del 28 d'abril a les quatre circumscripcions catalanes: Meritxell Batet per Barcelona, Joan Ruiz per Tarragona, Montse Mínguez per Lleida i Marc Lamuà per Girona. Durant l'acte, els socialistes van conjurar-se per vèncer en les eleccions i van erigir-se com l'única alternativa a un govern de dretes a Espanya.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va advertir que aquests comicis són «una cruïlla» on es planteja la continuïtat d'un govern «progressista i dialogant», o l'accés al govern de «tres dretes que pensen en fer-nos retrocedir dècades». Al seu torn, la ministra Meritxell Batet va cridar a deixar enrere la política de «blocs» i de «confrontació» i a fer política «en majúscules» per a tots els catalans, i a fugir del «blanc i negre» que representa la dreta per avançar cap a la «modernitat».

La cap de llista del PSC per Barcelona el 28 d'abril, Meritxell Batet, va afirmar que els catalans mereixen «un motiu per a l'esperança» i va dir prou a l'«apel·lació als greuges», a «les trinxeres» i a la política que «fractura» la societat. Segons Batet, Catalunya fa massa temps que va amb «llums curtes» i amb governs «sense projecte», i s'ha emplaçat a revertir-ho per resoldre «els problemes, anhels i somnis» dels ciutadans.

En aquest sentit, va exclamar que «les banderes no paguen factures» ni resolen les necessitats en dependència, la precarietat laboral o la fuga de talent jove, entre d'altres. Per això, la ministra va comprometre's a fer «política en majúscules», al servei de tots els catalans i espanyols, i a posar-se «al servei de l'interès general».

Meritxell Batet va dir que el 28-A és una cruïlla on es decidirà si es vol anar endavant, seguint la trajectòria del Govern socialista cap a «la modernitat», o endarrere, cap a un model que es veu representat en la dreta. Segons la ministra, els partits de dretes ho són «més que mai; estan al córner, tots a l'extrema dreta».

La candidata va insistir que cal deixar enrere el passat «fosc» i «l'Espanya de la crispació» i donar continuïtat al projecte de Pedro Sánchez.

En aquest sentit, va defensar l'acció del Govern socialista i va fer una crida a sortir a guanyar. «Sortirem a guanyar perquè Pedro Sánchez torni a ser el president del Govern, per la convivència, per la justícia social i per la llibertat», va tancar.