Veneçuela és víctima d'una «agressió multiforme dirigida des dels Estats Units», va assegurar la vicepresidenta veneçolana, Delcy Rodríguez, que va viatjar a Moscou per agrair a Rússia el suport al poble i al Govern veneçolans. El ministre rus d'Afers exteriors, Serguei Lavrov, va indicar que el president Vladimir Putin «envia paraules de suport i solidaritat al seu col·lega i amic Nicolás Maduro» davant «l'assalt frontal i una ingerència sense vergonya».

Rússia va insistir en la importància de resoldre la crisi veneçolana sense pressió des de l'exterior ni ultimàtums. El canceller rus va condemnar també la «campanya cínica que busca enderrocar el Govern legítim de Veneçuela, fins i tot a través d'amenaces d'una intervenció militar directa». Lavrov va indicar que Moscou està monitorant els esdeveniments de Veneçuela i està veient per part dels EUA uns «intents descarats de crear de manera artificial un pretext per a la intervenció militar».

El ministre de Defensa rus va denunciar que els EUA planegen una «intervenció a Veneçuela comprant armes en un país d'Europa de l'est per després enviar el carregament perquè arribi a Veneçuela».