El president espanyol Pedro Sánchez ha defensat aquest diumenge que Espanya és "imparable" en polítiques d'igualtat. A pocs dies del 8-M, l'executiu espanyol ha publicat un vídeo a Twitter on Sánchez i els membres del seu govern defensen les polítiques d'igualtat, que descriuen com un "eix transversal" dels seus esforços. Sánchez critica al vídeo als qui neguen les necessitats de polítiques actives d'igualtat o "senten una nostàlgia en blanc i negre i volen prendre a les dones els seus drets, les seves llibertats i el seu protagonisme a la nostra societat". En aquest sentit, descriu Espanya com un estat "obert, modern i tolerant".

Així mateix, la vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo, explica que la seva lluita per la igualtat és "incansable", a través del pacte d'estat contra la violència de gènere per la seguretat de les dones i que l'executiu socialista ha constituït i recuperat "la conferència sectorial d'igualtat i la comissió inter ministerial d'igualtat".

"Les dones continuaran avançant, i consolidaran tots els llocs que han ocupat i des dels quals s'han desenvolupat com a ciutadanes, fins que les seves expectatives es compleixin", afegeix Calvo al vídeo.

El vídeo publicat a Twitter en defensa de la lluita de gènere, també compta amb la intervenció de la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, que ha sigut recentment ratificada com a candidata per Barcelona per a les eleccions generals del 28-A. Batet expressa el seu suport a la lluita per la igualtat explicant que és un treball de tots i totes.