El primer ministre canadenc, Justin Trudeau, intenta defensar-se de les declaracions realitzades dimecres per l'exministra de Justícia Judy Wilson-Rayboud en què el va acusar de pressions perquè interferís políticament en un cas judicial. Trudeau assegura que en cap moment va pressionar Wilson-Raybould perquè oferís a la principal constructora del país, SNC-Lavalin, un tracte de favor que evitaria el seu enjudiciament criminal per suposats suborns a alts funcionaris del règim del líder libi Moammar al-Gadaffi.

«Els membres del meu personal i jo hem actuat sempre de forma apropiada i professional. Estic totalment en desacord amb la caracterització que l'exministra de Justícia i fiscal general va oferir», va afirmar Trudeau. El primer ministre va afegir que la raó per la qual estava interessat a oferir a SNC-Lavalin un acord d'enjudiciament diferit, que evitaria el seu processament per corrupció, era per protegir els llocs de treball al país.

El futur de Trudeau depèn de diversos factors, incloent-hi si el gabinet està al seu costat i els liberals es mantenen units. Només un grup petit de legisladors han expressat el seu suport per a Jody Wilson-Raybould, que va deixar el gabinet el mes passat, però segueix sent parlamentària liberal. El primer ministre encara no ha decidit si obligar-la a sortir del grup parlamentari o no.