L'autoproclamat president de Veneçuela, Juan Guaidó, va anunciar que tornarà al país després de la seva breu gira internacional, i va aprofitar per convocar la població a la mobilització contra el president, Nicolás Maduro. «Convoco el poble veneçolà a concentrar-se a tot el país. Atents a les xarxes oficials, estarem informant sobre punts de concentració», va assegurar Guaidó a través del seu compte de Twitter.

D'altra banda, la presidenta del Senat rus, Valentina Matvienko, va assenyalar que Rússia farà «tot el possible» per impedir una intervenció militar dels Estats Units a Veneçuela.

«Ens preocupa que els Estats Units estiguin preparant tot tipus de provocacions perquè es vessi sang a Veneçuela per trobar motius que justifiquin la intervenció militar. Farem el possible per impedir-ho», va afirmar Matvienko des de Moscou després de reunir-se amb la vicepresidenta de Veneçuela, Delcy Rodríguez.

Matvienko va destacar, a més, la solidaritat de Rússia amb el poble i el Govern de Veneçuela que defensa la seva independència i sobirania. «Rússia rebutja la ingerència externa en els assumptes d'Estats sobirans», va reblar.

«Material per a les protestes

Paral·lelament, el protector de l'estat de Táchira designat pel Govern, Freddy Bernal, va assegurar que els camions incendiats el 23 de febrer passat a la frontera en els quals suposadament hi havia ajuda humanitària contenien en realitat material per a les protestes com escuts, cascos i cables. En el carregament hi havia «escuts, cascos, xiulets i gran quantitat de cables: eines per portar a terme el que ells anomenen la resistència», va afirmar Bernal durant una entrevista a la televisió.