El líder del PSC, Miquel Iceta, va considerar ahir que, si finalment no s'aproven els Pressupostos catalans, el president del Govern de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, hauria de sotmetre's a una qüestió de confiança o bé, si no ho fa, convocar eleccions, ja que «la resta d'opcions desemboquen a voler aferrar-se a la cadira».

En declaracions en el marc de celebració del Dia d'Andalusia a Terrassa, Iceta va apostar per aquesta segona opció si els comptes catalans no prosperen: «Hauria de convocar eleccions com més aviat millor, perquè és clar que no són capaços de governar. Catalunya necessita un bon govern i ells no són capaços de proporcionar-lo», va assegurar el líder dels socialistes.

«Si un govern no és capaç d'aprovar els pressupostos, té només dues sortides: o qüestió de confiança o convocar eleccions com més aviat millor. La resta és voler-se aferrar a la cadira, sense projecte, sense rumb, amb divisió i enfrontament entre ells, és una pèrdua de temps i d'energies i, per tant, és perjudicar els interessos de Catalunya», va assenyalar el líder dels socialistes catalans.