04 de març de 2019
04.03.2019
Regió7

Moren dues persones i un gos en incendiar-se el seu pis a Barcelona

Part dels veïns van ser desallotjats i la resta van ser confinats durant unes hores a casa seva

04.03.2019 | 00:11
Terrassa del pis on es va iniciar el foc a Barcelona

Un home i una dona de 74 i 65 anys, respectivament, van morir en l'incendi del seu habitatge de l'avinguda Xile de Barcelona. Concretament, el foc es va produir al pis 4t-4a de l'edifici d'onze plantes. Cap a 2/4 de 8 del matí un veí va avisar els bombers que hi havia un incendi al número 42 de l'avinguda Xile de Barcelona i, en la seva extinció van treballar onze dotacions de Bombers de Barcelona i tres de Bombers de la Generalitat.

El cap de dia de Bombers de la ciutat de Barcelona, Antonio Cabeza, va explicar que quan els efectius van poder accedir al pis afectat, l'habitatge es cremava gairebé en la seva totalitat i es va trobar les dues víctimes i, tot i que a una d'elles se la va intentar reanimar, finalment va perdre la vida. Els bombers també van trobar mort un gos que vivia amb la parella.

De moment, es desconeixen les causes de l'incendi i la policia científica ha iniciat una investigació, fet pel qual caldrà esperar per saber si el fum va ser la causa de la mort.

Els bombers van desallotjar part de l'edifici i van confinar altres persones a casa seva, alhora que van ventilar l'habitatge afectat i van comprovar que la resta de domicilis no estiguessin afectats. Després d'assegurar-se que el sinistre no va provocar danys estructurals a l'edifici, els veïns van poder tornar de manera escalonada als habitatges.

A part de les molèsties causades pel fum que romania dins de l'edifici hores després que es declarés l'incendi, alguns dels pisos van haver de passar les hores següents sense gas, que es va haver de tallar per evitar que es produís alguna gran explosió a l'immoble.

Segons sembla, els veïns van sentir diverses explosions, encara que Cabeza va assenyalar que és una situació normal quan es crema un pis, perquè és possible que explotin les finestres i alguns objectes, i va posar com a exemple un pot de laca.

El regidor del districte de les Corts, Agustí Colom, va lamentar la mort d'aquestes persones i va traslladar el condol de l'Ajuntament als seus familiars i també als de l'home de 77 anys mort dissabte en un incendi del carrer Sants.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook