Fins a 70 dels 245 diputats del Partit Laborista a la Cambra dels Comuns estarien en contra de la convocatòria d'un segon referèndum sobre el Brexit, segons la diputada laborista Caroline Flint.

No obstant això, el partit laborista defensa oficialment la votació per evitar una sortida sense acord. «Crec que hi ha entre 60 i 70 diputats laboristes que estan en contra com jo d'un segon referèndum», va afirmar Flint, triada per una circumscripció que va votar a favor del Brexit a la consulta del 2016.

Paral·lelament, el portaveu d'Economia del Partit Laborista, John McDonnell, va argumentar que van haver d'avalar la proposta d'un segon referèndum per evitar una sortida sense acord el proper 29 de març, data prevista per a la materialització del Brexit.

«Ens hem vist obligats a això pels retards de Theresa May. El temps s'acaba», va afirmar McDonnell, i va defensar a més la proposta alternativa d'acord que proposa el seu partit. «Si no podem aconseguir-ho, haurem de trencar el bloqueig tornant als votants. No és el que volem, sinó que se'ns ha obligat a fer-ho», va afegir.

El Govern britànic va patir un greu contratemps després que l'Acord de Retirada negociat amb la Unió Europea fos rebutjat àmpliament pel Parlament britànic el mes de gener passat. La data límit per a la sortida del bloc és el proper 29 de març.

Per la seva part, el primer ministre d'Irlanda, Leo Varadkar, va reconèixer davant els seus ministres que considera bastant probable que el procés de sortida del Regne Unit de la Unió Europea no complirà el termini inicial marcat i podria estendre's fins al proper mes de juny. «El primer ministre ens ha dit en privat que serà molt possible que es declari una pròr-roga fins al juny», va explicar un dels seus ministres al Sunday Independent.

El Govern irlandès no es va pronunciar públicament sobre aquests comentaris i, a través d'un portaveu, va insistir que el Consell de Ministres del país «té com a únic objectiu la consecució d'un acord en una matèria tan decisiva».