Almenys 23 persones, algunes d'elles infants, pel pas d'un tornado pel comtat de Lee, a Alabama (Estats Units), que ha destruït nombrosos habitatges i ha causat una nombre de víctimes que podria augmentar, segons han informat les autoritats.

Els equips d'emergència han treballat durant tota la nit per rescatar els ferits i els cadàvers dels enderrocs de centenars d'habitatges.

"El repte és el gran volum d'habitatges enderrocats", ha explicat el xèrif Jay Jones en una entrevista per a la cadena nord-americana CNN.

El forense del comtat de Lee, Bill Harris, ha subratllat que el nombre de víctimes mortals podria augmentar. "Encara estan rescatant moltes persones dels enderrocs", ha afirmat al diari 'Birmingham News' aquest diumenge. "Serem aquí tota la nit", ha asseverat.

L'East Alabama Medical Center a Opelika ha informat en un comunicat que està tractant més de 40 pacients afectats pel tornado i que esperen rebre'n més. També ha indicat que alguns pacients han hagut de ser traslladats en altres hospitals.

La governadora d'Alabama, Kay Ivey, ha advertit als residents que un clima més sever podria estar venint. Ivey ha recalcat que l'estat ha estat treballant per ajudar les famílies que han resultat afectades.

"Els nostres cors estan amb aquells que han perdut la vida pel tornado que ha assotat el comtat de Lee", ha assenyalat Ivey a través del seu compte a la xarxa social Twitter. "Resem per les seves famílies i per tots aquells les llars dels quals o negocis s'han vist afectats", ha instat.

Ivey ha anunciat que s'ha estès l'estat d'emergència a Albama que va ser emès el passat 23 de febrer per fer front a les inundacions.

Per altra banda, el president dels Estats Units, Donald Trump, ha dit que "els tornados han estat realment violents i podrien venir-ne més", ha indicat el mandatari. "Per a les famílies i amics de les víctimes, i per als ferits, que Déu els beneeixi a tots!", ha afegit.

Les escoles del comtat de Lee han informat que romandran tancades aquest dilluns. L'oficina del Servei Nacional de Meteorologia (NWS) a Birmingham, Alabama, ha assenyalat que enviarà aquest dilluns tres equips per avaluar els danys als comtats d'Autauga, Macon, Lee i Barbour.

"Per favor, mantingui's allunyat de les zones afectades perquè els equips de rescat puguin fer la seva feina", ha instat el NWS a través del seu compte a Twitter.

Les imatges publicades a les xarxes socials mostren habitatges destruïts, arbres derrocats i enderrocs d'edificis a les carreteres.

El tornado ha deixat inicialment 17.000 persones sense electricitat a Alabama, però la xifra s'ha pogut recudir a 6.000 cap a les 21.00 (hora local), segons el portaveu de l'empresa de serveis públics Alabama Power, Michael Sznajderman.