L'exsecretària d'Estat dels Estats Units Hillary Clinton va descartar tornar a presentar-se com a candidata a la Casa Blanca el 2020, tot i que va destacar que treballarà de forma activa per donar suport als demòcrates que aspirin a arribar a la presidència.

«No em presentaré, però seguiré treballant, parlant i defensant allò en què crec», va assenyalar Clinton, abans de descartar igualment presentar-se a l'alcaldia de Nova York.

«Vull assegurar-me que la gent entén que seguiré parlant. No aniré enlloc. El tipus de coses que estan passant ara em preocupen profundament», va assenyalar. Així, l'exsecretària d'estat va dir que està pensant «molt» sobre «com començar a parlar-se i escoltar-se de nou», atès que la situació al país «està molt polaritzada». «Ens hem ficat en posicions realment oposades, com res que hagi vist a la meva vida adulta», va manifestar.

En aquest sentit, Clinton va prometre treballar amb el Partit Demòcrata de cara a les eleccions del 2020 i va destacar que ja ha mantingut reunions amb diversos dels candidats, als quals els ha traslladat que «no donin res per segur».

«Hem de treballar molt, molt dur per a traslladar el nostre programa al poble nord-americà, i faré tot el possible per ajudar els demòcrates a recuperar la Casa Blanca», va assenyalar.

«M'agrada viure a Nova York»

Interrogada sobre si desitjaria postular-se per a noves funcions públiques en el futur, va semblar evitar descartar del tot aquesta possibilitat. «No ho crec, però m'agrada viure a Nova York i estic molt agraïda per haver tingut l'oportunitat de ser senadora vuit anys i treballar amb la gent al nostre estat», va dir.