05 de març de 2019
05.03.2019

El PP acusa el Govern d'anar «dopat» a les eleccions pels decrets

L'executiu retreu als populars que van fer el mateix abans dels comicis del 2015

04.03.2019 | 23:41

La presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, va criticar ahir que es faci ús de la diputació permanent «amb finalitats partidistes». «Cap govern, ni municipal ni autonòmic, no pot anar dopat a unes eleccions, hi has d'anar en igualtat de condicions», va assenyalar. Pastor va assegurar que en altres legislatures s'han «convalidat» decrets llei per un tema «concret» i «urgent».

«No sembla raonable, excepte per necessitat, que es faci un ús partidista de les institucions», va apuntar Pastor, i va assegurar que el PSOE podria sortir amb «avantatge».

«En política, com a la vida, les normes són clares, i en una cosa tan seriosa, com és no interferir amb el poder que t'han atorgat els ciutadans, no pots jugar amb avantatge», va destacar la presidenta del Congrés.

Per part seva, el president del PP, Pablo Casado, va acusar el Govern de «guerra bruta» contra el seu partit des de la Moncloa i va carregar especialment contra l'aprovació de diferents decrets en Consell de Ministres, que va anunciar que seran recorreguts davant la Junta Electoral central.

Casado va acusar l'equip de Pedro Sánchez d'«haver passat de ser caciquil» a tenir «pràctiques mafioses en buscar coses dolentes de l'oposició» des dels ministeris, en referència a la informació publicada per el diari El Mundo que l'equip del president ha demanat als departaments del Govern «arguments per atacar» l'oposició.

Per part seva, el ministre de Foment espanyol i també secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, va qualificar el Partit Popular d'«hipòcrita» després de l'anunci que recorrerà davant la junta electoral central els decrets socials que s'aprovin al Consell de Ministres.

«Això respon a la hipocresia del Partit Popular, que fa el que vol i ho veta als altres. Ja vaig recordar divendres que als últims cinc consells de ministres del Partit Popular per a les eleccions del 2015 va aprovar 421 mesures, amb una translació econòmica de 3.400 milions d'euros», va criticar el secretari d'Organització socialista.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit