El tribunal del judici de l'1-O ha modificat el calendari de testimonis previst per aquesta setmana i ha passat a la setmana que ve algunes de les citacions que inicialment estaven previstes per aquesta setmana. Els llargs interrogatoris del secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, que va durar tot el matí de dilluns, o de l'exdelegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha obligat el tribunal que presideix Manuel Marchena a fer canvis i destinar més dies a aquest grup de testimonis. Un cop acabi el de Millo, per aquest dimarts es preveu fer les declaracions del supervisor dels Mossos durant el 155, Juan Antonio Puigserver, l'exconsellera Neus Munté i el coordinador dels cossos policials l'1-O, Diego Pérez de los Cobos.

Per dimecres, es manté el calendari previst i el tribunal preveu començar la sessió amb la declaració de la secretària del jutjat d'instrucció 13 de Barcelona, Montserrat del Toro. Serà una testimoni clau perquè el tribunal pugui valorar els fets del 20-S davant del Departament d'Economia. El seu nom ha aparegut en diverses ocasions als interrogatoris dels acusats i d'alguns testimonis, sobretot per com va sortir la comitiva judicial de la Conselleria la nit del 20 de setembre.

Després, declararan els propietaris dels hotels Gaudí de Reus i Travé de Figueres, que van acollir agents dels cossos estatals durant la tardor del 2017; Pedro Buil, capità de la marina mercant que exerceix al port de Palamós; els informàtics Vicente Nos i Quim Franquesa; Teresa Guix, dissenyadora de la web del Pacte Nacional pel Referèndum; Olga Solanas, directora d'oficina de Focus Media SL, l'agència responsable de la campanya de participació del referèndum; Ferran Burriel, administrador de l'agència Nothingad Comunicació S.L. - que es va ocupar de l'anunci del registre de catalans a l'exterior a través d'Internet-; Núria Llorach, presidenta en funcions de la CCMA, i Xavier Xirgo, director del diari 'El Punt Avui'.

De dimarts a dijous

Per dijous 7, el tribunal ha traslladat les declaracions dels caps de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil durant l'1-O, Sebastian Trapote i Ángel Gozalo, que inicialment estaven previstos per aquest dimarts. També han passat a dijous, en aquest cas a la tarda, les declaracions dels comissaris dels Mossos Manuel Castellví i Emili Quevedo. Pel que fa la comissària Cristina Manresa, que inicialment estava citat, ha caigut perquè la fiscalia hi ha renunciat.

Dilluns i dimarts

Ja la setmana que ve, per dilluns han citat Pablo Raventós, administrador d'Unipost, i altres dirigents i treballadors de l'empresa com Albert Jaime Planas, Francisco Juan Fuentes i Antonio Manuel Santos. Per dilluns també ha estat citat David Palanqués, responsable de projectes del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) del Departament de Treball.

Per dimarts, el tribunal preveu que declarin com a testimonis Josep Oriol González, propietari de l'empresa Buzoneo Directo; Rosa Maria Sans, responsable de Recursos Humans d'Artyplan; Enric Vidal, coordinador d'acció política d'ERC a Badalona i dissenyador gràfic, i Enrique Mary, treballador d'Artyplan.