La policia britànica investiga tres paquets amb petits dispositius explosius casolans que han estat rebuts aquest dimarts en edificis dels aeroports londinencs de Heathrow i London City Airport, així com a l'estació de tren de Waterloo.

La unitat antiterrorista de la policia britànica considera, segons ha informat en un comunicat, que hi ha un vincle entre els tres dispositius rebuts avui en aquestes localitzacions. Els primers estudis indiquen que els paquets, un dels quals ha estat obert pel personal d'un edifici d'oficines limítrof a Heathrow, tenien la capacitat d'"iniciar un petit foc".

Les forces de seguretat han assegurat que mantenen la "ment oberta" sobre les possibles motivacions darrere de l'enviament dels explosius. Els vols programats en els dos aeroports londinencs no s'han vist afectats, si bé l'estació de metro del London City Airport ha estat clausurada temporalment com a mesura de precaució, i ja ha estat reoberta.

El primer dels tres dispositius, contingut en un sobre postal blanc, ha estat rebut a The Compass Centre, on s'ubiquen algunes oficines de gestió de Heathrow. En obrir-lo, s'ha iniciat una deflagració que ha cremat part del paquet, segons ha informat la policia, que ha detallat que ningú ha resultat ferit.

Més tard, els agents han rebut una trucada alertant d'un altre paquet sospitós que ha estat detectat a la sala on s'emmagatzemen els enviaments de correus de l'estació de Waterloo, al centre de Londres. L'estació no ha estat evacuada ni s'han suspès serveis ferroviaris, si bé una zona a l'exterior de l'edifici ha estat acordonada per la policia.

A última hora del matí, s'ha produít un nou avís des del City Aviation House, l'edifici on es troben les oficines principals del London City Airport, i el personal ha estat evacuat com a mesura de precaució.