La candidata de Podem a l'alcaldia d'Àvila, Pilar Baeza, que va ser condemnada a 30 anys de presó com a còmplice d'assassinat, manté la seva candidatura amb el suport del partit i va assegurar que no ha accedit al «xantatge» que se li va plantejar perquè la sentència no fos pública, fet pel qual va considerar que la polèmica relacionada amb el seu cas és fruit de «la màfia que hi ha a la política».

Així ho va asseverar en la seva intervenció, després de la qual va explicar que ha estat objecte de xantatge per retirar la seva candidatura a canvi que no es publiqués la condemna, que, va recordar, data de 1985, quan ella tenia 23 anys. «La notícia sembla difosa amb la intenció de fer-me el màxim dany possible per motius que desconec», va asseverar, a la qual cosa va sumar altres motius com el «revengisme».

«No accepto xantatges ni em venc, ja que no és la primera vegada que se m'ha intentat silenciar utilitzant el meu passat com a amenaça», va afegir, després de manifestar que «a la vida» cal «afrontar circumstàncies no sempre buscades ni merescudes». «Llavors vaig afrontar el problema com vaig poder o com vaig saber», va dir, recordant que la jove «ingènua i sense experiència» que era «fa més de 34 anys no té res a veure amb la persona» en què s'ha convertit.

Sense «deutes amb la societat»

«Fa molt de temps vaig complir amb la justícia en tots i cadascun dels seus termes, i dic tots, amb un tancament d'aquest capítol de la meva vida sense cap deute amb la societat», va destacar, i alhora va recordar que no té antecedents penals. Després d'assenyalar que ha donat «sobrades mostres» d'integritat i «lluita» contra les situacions que ha considerat «injustes» en una «trajectòria personal sense cap retret», Baeza va apuntar que després de tancar aquell capítol de la seva vida no té «cap tipus de deute amb la societat».