Dos hotelers que van allotjar policies abans de l'1-O a establiments de Reus i Figueres han testificat a petició de la fiscalia. El propietari de l'hotel Gaudí de Reus, Alberto Fraile, ha reconegut "diverses" concentracions a les portes però ha negat "pressions" per fer-los fora. També ha explicat que marxen el 4 d'octubre un cop havia acabat la seva reserva. En canvi, l'administrador de l'hotel Travé de Figueres s'ha referit a dues concentracions "pacífiques" (de signe contrari) però ha relatat que van rebre diverses trucades amb "insults i amenaces" si no feien fora els policies. Van posar en coneixement dels agents aquesta situació i van haver de fer un "perímetre de seguretat" perquè no podien fer la feina "amb normalitat".

El responsable de l'hotel Gaudí de Reus reconegut que va arribar a allotjar fins a 110 policies entre el 12 de setembre fins el 4 d'octubre i ha reconegut que hi va haver "diverses" concentracions a les portes de l'hotel. A preguntes de la fiscalia, ha relatat que els manifestants cridaven proclames contra la policia com 'fora policia' i 'fora les forces d'ocupació' això com "insults".

Ha dit que de nit no es van produir i que simplement hi havia grups de 15 o 20 persones durant cinc minuts a fer-se "algunes fotos". Tanmateix, ha dit que no va rebre pressions per fer fora els agents i que van marxar quan va acabar la seva reserva.

Pressions per telèfon

Per la seva banda, un altre responsable d'hotel que va acollir policies, Sergi Travé (de l'hotel Travé de Figueres) ha explicat que sí van rebre pressions via telefònica. Travé ha demanat poder declarar sense que es fes pública la seva imatge. L'administrador de l'hotel Travé de Figueres, Sergi Travé, ha explicat que van allotjar més d'un centenar d'agents de la policia espanyola entre setembre i octubre de 2017.

A preguntes del fiscal Fidel Cadena, Travé ha explicat que es van fer dues concentracions davant de l'hotel, una d'estudiants per protestar per la presència dels agents i una altra de signe contrari, per donar suport a la policia espanyola. El responsable de l'establiment ha negat que es fessin actes "d'assetjament" cap als policies i ha afirmat que les concentracions eren "pacífiques". Tanmateix, la policia va establir un perímetre de seguretat per impedir que arribessin a la porta de l'hotel, segons ha recordat.

El propietari de l'establiment hoteler ha explicat que van rebre trucades amenaçadores per fer "pressió" perquè els agents marxessin. Sobre el contingut de les trucades, ha relatat que eren "des d'insults a alguna amenaça" de "boicot" a l'hotel. El responsable de l'establiment va comunicar aquesta "pressió" a la policia nacional, ja que, segons ha explicat, els impedia "exercir la feina amb normalitat".