El manresà Josep Huguet, exconseller en els mandats de Pasqual Maragall i José Montilla, considera que la secretària judicial del jutjat 13, Montserrat del Toro, "té un problema de victimització" i es congratula que la causa que la Fiscalia va interposar contra ell per un retuit amb informació sobre la lletrada hagi quedat arxivada. Avui, Del Toro ha declarat al Suprem i és considerada una testimoni clau per determinar si hi va haver violència o no el 20 de setembre davant la seu del Departament d'Economia.

Huguet, que aquest dimecres ha estat entrevistat en directe per Regió7 a través de Facebook diu que la denúncia que va rebre de la Fiscalia respon al paper polític que el republicà va jugar durant anys. En la polèmica piulada, el manresà va retuitejar el nom i la foto de Del Toro, tot i que per aleshores era un testimoni protegit. Amb tot, aquestes dades ja havien estat difoses prèviament per mitjans de comunicació.

"Mirant la causa, te n'adones que aquesta senyora abans del mes de juny [del 2018] demana protecció perquè se sent acorralada", diu Huguet, que afegeix que per aleshores hi havia bastanta informació sobre Del Toro a la xarxa i que això la deuria "posar en tensió".

Huguet manté, com apuntava la piulada que va retuitejar, que Del Toro té "suposades vinculacions ideologiques amb l'extrema dreta" i considera que "una persona d'aquesta categoria hauria de ser neutre".

El Jutjat d'Instrucció número 22 de Barcelona va arxivar provisionalment la causa contra el manresà el 21 de gener i posteriorment, aquest febrer passat, l'Audiència de Barcelona va desestimar el recurs de la fiscalia contra l'arxivament. Huguet defensa que ja des d'un primer moment el jutge va veure que "no hi havia causa" i que es tracta d'un cas de "llibertat d'expressió".

Fes un cop d'ull a l'entrevista completa: