El president de Renfe, Isaías Táboas, va assegurar ahir que la companyia estaria en condicions de posar en marxa un servei de llançadora entre Barcelona i l'aeroport del Prat «cada set minuts», davant de la freqüència de 15 minuts que ha plantejat la Generalitat.

Táboas va sortir així al pas de l'anunci que va fer dilluns el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, que estudia un servei entre l'estació de Sants i el Prat que tindria quatre trens per hora. En el transcurs d'una conferència organitzada per la Cambra de Barcelona, el president de Renfe va dir que «podem tenir un tren cada set minuts» i es va preguntar «per què ens hem de quedar en un cada quinze minuts».

El Govern va anunciar el 2017 que seria FGC l'entitat que operaria el tren llançadora que connectés l'aeroport de Barcelona amb la ciutat, després de recordar que és la Generalitat la titular de la competència, encara que Renfe sempre ha mostrat el seu interès per gestionar la llançadora que construeix Adif.

En la presentació de dilluns, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va incloure entre els reptes de FGC fer-se càr-rec del servei de llançadora i va avançar que estudia per a això models com el del Heathrow Express, el tren que enllaça aquest aeroport londinenc amb la capital britànica. D'altra banda, Isaías Táboas es va mostrar confiat que l'AVE de baix cost sigui una realitat «bastants mesos abans» de final del 2020, quan està previst que comenci la liberalització comercial del transport de passatgers.

Internet sense fil

Renfe prestarà Internet sense fil (wifi) a bord de l'AVE Madrid-Barcelona a partir de l'1 d'abril, gràcies a una plataforma de connectivitat que oferirà continguts a la carta i que estarà disponible en gairebé 3.000 serveis de tren al mes.