El polèmic autobús antifeminista de l'associació Hazteoir ha abandonat la ciutat de Barcelona passades les quatre de la tarda, segons han confirmat fonts municipals i dels Mossos d'Esquadra. El vehicle havia arribat aquest dilluns a la capital catalana, on un grup de persones l'ha aturat a la Diagonal amb Maria Cristina i li han llançat pintura i les entitats Arran i Endavant han fet una crida a impedir la seva circulació. Per la seva banda, la Fiscalia havia presentat una denúncia contra els responsables d'Hazteoir demanant que s'immobilitzés l'autobús en considerar que és una propaganda "que ataca la dignitat, els drets i la llibertat de les dones", mentre que l'Ajuntament de Barcelona ha sancionat els responsables de l'entitat.

El consistori s'empara en la Llei de publicitat de Catalunya o en l'ordenança municipal de civisme. En concret, apel·la el capítol primer, que regula els atemptats contra la dignitat de les persones, han explicat a l'ACN fonts municipals. En aquest cas concret, la sanció pot arribar als 1.500 euros.

El vehicle exhibeix una imatge de Hitler i lemes com 'No es violència de gènere, és violència domèstica. Les lleis de gènere discriminen l'home' i té la intenció de recórrer diverses ciutats de l'Estat.