L'independentisme va arremetre ahir contra l'exdelegat del Govern a Catalunya Enric Millo, a qui acusa de «mentir» en la seva compareixença davant el Tribunal Suprem en referir-se als fets de l'1-O.

La sessió de control al president de la Generalitat, Quim Torra, en el ple del Parlament, va ser aprofitada per les forces independentistes per deplorar les paraules de Millo, que va afirmar que els policies que van intervenir per impedir l'1-O van patir el «parany del Fairy», en què, segons va assegurar, els activistes que protegien els punts de votació van llançar aquest detergent a la porta del centre perquè, a l'arribada dels agents, aquests rellisquessin i caiguessin a terra per clavar-los puntades de peu al cap.

Un dels més crítics amb Millo va ser el mateix Torra, que va assegurar sentir «vergonya» per les «falsedats» sobre l'1-O. Quan «semblava impossible caure encara més baix», va dir Torra, hi va haver «les declaracions d'ahir», que «a tots els catalans ens causen una autèntica i profunda vergonya» perquè per part dels independentistes «no hi va haver cap tipus de violència ni l'1 d'octubre ni el 20 de setembre» del 2017.

Davant «totes aquestes falsedats» i aquest «muntatge» contra els encausats de l'1-O, Torra va explicar que el Govern serà «acusació popular en els judicis que a Catalunya es tirin endavant contra catalans que van ser agredits per la Policia Nacional o la Guàrdia Civil». El portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol, també va criticar amb duresa Millo per la seva intervenció com a testimoni en el judici: «Els covards que en el judici parlen del Fairy ho haurien d'utilitzar per rentar-se la boca, plena de falsedats guionitzades i per rentar la seva pròpia consciència bruta, baixa i indigna».

El president del grup d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, va acusar Millo de «mentir sense miraments en seu judicial per intentar garantir-se un futur laboral». «En el cas de Millo, això a ERC ho sabíem des de fa temps», va afegir en to irònic, referint-se a l'època en la qual es va apartar d'Unió Democràtica i, segons els republicans, va sol·licitar entrar a ERC, abans d'acabar recalant al PPC.

D'altra banda, la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va dedicar la sessió de control a denunciar l'esmena a la totalitat que els independentistes han presentat contra una proposició de llei de la formació taronja contra abusos sexuals a menors i maltractament infantil.