L'excap dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero està citat a declarar en qualitat de testimoni en el judici pel procés independentista a Catalunya el proper 14 de març a les 16.00 hores.

La figura de Trapero ha sortit freqüentment a la llum en les testificals que han tingut lloc aquesta setmana al judici, sobretot per part dels caps de la Policia i la Guàrdia Civil que van participar en l'operatiu policial posat en marxa durant el referèndum independentista del 1 octubre 2017.

Per l'actuació dels Mossos aquest dia i el 20 de setembre Trapero està acusat de rebel·lió a l'Audiència Nacional, que és el tribunal que jutjarà en els propers mesos el paper de la policia autonòmica durant el procés independentista. Per això, i atès que el que declari li pot perjudicar a aquesta causa, hi ha la possibilitat que no contesti a totes les parts al Tribunal Suprem.

La Fiscalia demana per al major 11 anys de presó per rebel·lió, de la mateixa manera que per als excaps polítics dels Mossos Pere Soler i César Puig. Per a la intendent Teresa Laplana se sol·liciten quatre anys de presó pel delicte de sedició.

El mateix dia que Trapero també està citat Josep Maria Jové, qui va ser número dos de l'exvicepresident Oriol Junqueras; el jutge i exsenador d'ERC Santiago Vidal, i el que va ser vicepresident del Tribunal Constitucional Carles Viver Pi i Sunyer.