El partit ultradretà Vox, que es presentarà a les eleccions europees del 26 de maig, va celebrar el seu primer acte en una sala del Parlament Europeu amb una conferència en la qual va carregar contra l'independentisme català però també contra la immigració i el multiculturalisme. «Catalunya és Espanya, Espanya és Catalunya. Sense llei no hi ha democràcia. Benvinguts a la resistència des d'Europa», va dir a l'acte el secretari general de Vox, Javier Ortega Smith.

Ortega Smith, que exerceix aquests dies com a lletrat de l'acusació particular en el judici contra els líders de l'1-O que se celebra al Tribunal Suprem, va afegir que «cal aturar el secessionisme» i va assegurar que la seva formació acudia a l'Eurocambra per «explicar la gran mentida dels separatistes, la seva gran estafa».

L'acte va estar envoltat de polèmica des que el president de l'Eurocambra, Antonio Tajani, va impedir «per motius de seguretat» la celebració d'un acte similar del president de la Generalitat, Quim Torra, i de l'expresident Carles Puigdemont.