08 de març de 2019
08.03.2019
Regió7

200.000 persones omplen el centre de Barcelona per reivindicar la igualtat entre dones i homes

Una marea lila recorre la Gran Via enmig de proclames de millores laborals, sobre immigració o contra el masclisme

08.03.2019 | 20:42
La capçalera de la manifestació de Barcelona.

200.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, han omplert aquest divendres al vespre el centre de Barcelona per reivindicar la igualtat entres homes i dones en tots els àmbits de la societat, en el marc del Dia Internacional de la Dona i de la vaga general convocada per a aquest 8 de març. La manifestació ha estat encapçalada per un bloc format només per dones provinents de diverses entitats que ha avançat pel mig de la Gran Via des de plaça Espanya i fins a plaça Catalunya. Als laterals d'aquesta artèria central barcelonina, milers de persones s'han aglomerat al pas de la manifestació. El color lila ha predominat en un esdeveniment que també ha congregat moltes nenes i homes, per bé que la participació majoritària ha estat de dones.

Enmig de la manifestació, multitud de cartells amb reivindicacions de caire laboral o social, criticant la discriminació per raó de sexe o denunciant les agressions sexuals i les morts per violència de gènere que pateixen les dones.

S'han pogut veure persones onejant banderes comunistes o espanyoles republicanes, pancartes de sindicats d'estudiants, col·lectius d'immigrants, reivindicacions del col·lectiu de prostitutes, banderoles de sindicats o pancartes contra el capitalisme. També n'hi havia que reclamaven llibertat sexual o de record de les víctimes del masclisme i la violència de gènere. A més hi havia cartells que al·ludien al feminisme i a l'habitatge, i al davant de tot, la pancarta principal en què es llegia 'Ens aturem per canviar-ho tot'.

Tot plegat enmig de càntics i reivindicacions de viva veu, amb crides com ara 'Sense les dones no hi ha revolució'. Està previst que el recorregut de la manifestació acabi a plaça Catalunya, on es llegiran manifests de caire feminista.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook