Per a Rosa María Berga, ser dona en un món que sempre ha estat dominat per homes no ha estat fàcil, ha estat un repte. Ara, amb el seu marit, són propietaris de tres concessionaris que cobreixen la zona del Corredor del Henares de Madrid.

Sempre li ha interessat el món del motor?

No. Jo volia estudiar Medicina, però a la meva època hi havia moltes vagues i manifestacions, i els meus pares no em van deixar anar a Madrid a estudiar. Amb el temps vaig estudiar comptabilitat i banca, tot i que ara m'encanta el món del motor i estic molt contenta amb la meva feina.

És difícil ser dona en el món del motor?

Per a mi és un repte. M'ha passat moltes vegades que quan volen parlar amb un responsable i aparec jo, la gent no s'ho espera. I tot i que jo porto més el departament d'administració i el meu marit el comercial, les decisions importants les prenem entre tots dos.

Quin consell donaria a les dones que vulguin muntar el seu negoci?

El primer és que han d'estar segures d'elles mateixes, del que volen fer, que suposa molt sacrifici, no per ser dona, sinó perquè una empresa requereix esforç. No pots nedar per morir a la riba. Ho poden aconseguir, però han d'estar convençudes del que valen i del que poden fer. A partir d'això, tens el 50% guanyat.

Què li sembla la iniciativa dels Premis eWoman?

M'encanta la idea perquè les dones es poden identificar amb altres dones amb les mateixes inquietuds o problemes que les poden animar a seguir endavant. Si el món estigués governat per dones seria d'una altra manera i ens aniria molt millor.