La consellera de Presidència, Elsa Artadi, va qualificar de «fictici i ridícul» acusar de violència l'independentisme, ja que «l'única violència» que hi va haver l'1-O va ser de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, per la qual cosa el va acusar de «negacionista» l'exdelegat del Govern a Catalunya Enric Millo. En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu del Govern, al Palau de la Generalitat, Artadi va criticar les declaracions com a testimonis dels exmembres del Govern de Mariano Rajoy al Tribunal Suprem, entre ells l'exdelegat del Govern a Catalunya Enric Millo.

«Hem vist imatges, vídeos. L'única violència va ser la de Policia Nacional i Guàrdia Civil, la dels milers de policies que va enviar un Estat repressor per evitar que la gent votés. És el veritable delicte que caldria estar jutjant ara mateix», va asseverar la portaveu del Govern de la Generalitat.

Artadi també va considerar que es «traspassa la línia del ridícul» quan s'intenta fer un «negacionisme» i un «fals relat» sobre aquestes «càrregues policials» i la «violència» exercida pels cossos de seguretat de l'Estat sobre la ciutadania, va afirmar, uns fets que «es van veure a tot el món» i que són «una obvietat», segons va dir Artadi.