JxCat ha afirmat que les llistes electorals de la formació són "un projecte d'equip i no personalista" i han afegit que representen la "màxima transversalitat" i que busquen seguir ampliant". En una roda de premsa, on han anunciat que l'expresident Carles Puigdemont encapçalarà la llista a Europa, han refermat el compromís de presentar-se "a totes les eleccions per defensar els drets i les llibertats sense peatges", com ha afirmat Elsa Artadi. D'altra banda, Míriam Nogueras, vicepresidenta del PDeCAT i número 3 a la llista al Congrés, ha assegurat que precisament a aquesta cambra JxCat "és el que fa més por". "A Madrid els fa por la unitat", ha afirmat, per després afegir que és JxCat qui la representa i que això és la seva "força".

En aquest sentit, Nogueras ha assegurat que quan l'Estat "ha tremolat" és quan l'independentisme ha anat "junt", i ha apuntat que seran a les eleccions al Congrés "per responsabilitat" perquè cal ser "on es prenguin decisions" que els afectin.

A més, s'ha compromès a que el partit "defensarà desacomplexadament" el mandat de l'1-O i el 21-D. "Fer política no és agenollar-se, és ser contundent", ha sentenciat. Nogueras també ha destacat que JxCat és "l'únic" grup "independent i independentista amb veu pròpia" per defensar els catalans a Madrid.

D'altra banda, Josep Rull, Jordi Turull, Quim Forn i Jordi Sánchez, que encapçalaran llistes tant al Congrés com a l'Ajuntament de Barcelona, han reconegut a través d'una carta llegida per Blanca Bragulat, parella de Turull, que els hauria "agradat" una candidatura "unitària", però han decidit apostar per JxCat perquè "representa l'esperit unitari de l'1-O". En aquest sentit, els presos també s'han compromès a "apartar-se" si calgués perquè, segons afirmen, no són candidats per "fer més gran un partit" sinó per "servir el país i la llibertat".

Les llistes al Parlament Europeu, el Congrés i l'Ajuntament de Barcelona

Durant la roda de premsa s'han presentat alguns dels noms que encapçalaran llistes de JxCat. En el cas del Parlament Europeu Elsa Artadi ha anunciat que el número 1 serà Carles Puigdemont. Així, ha explicat que "la millor manera" d'internacionalitzat el conflicte català és "amb una veu lliure" a Europa. D'altra banda, Artadi, que serà número 2 a l'Ajuntament de Barcelona, darrere de Quim Forn, ha assegurat que és "tot un honor" per ella.

Pel que fa al Congrés, Laura Borràs, que serà la número 2 per Barcelona, precedida per Jordi Sànchez i seguida per Míriam Nogueras i Ramon Tremosa, ha detallat la resta de candidats de les altres circumscripcions. En el cas de Tarragona, la llista anirà encapçalada per Josep Rull, Ferran Bel i Aurora Masip, mentre que a Lleida serà Jordi Turull, també en situació de presó preventiva, seguit per Concepció Canyadell i Rosa Borrell. A Girona el cap de llista serà Jaume Alonso Cuevillas, advocat de Carles Puigdemont, amb Sergi Miquel i Marina Geli al darrere.

Pel que fa al Senat, Borràs ha apuntat que a la llista hi haurà noms com Lluís Puig, Hèctor López Bofill i Assumpció Castellví, però ha explicat que cal acabar-la de configurar.