Un sacerdot de la diòcesi catòlica d'Ourense ha estat apartat temporalment de la seva activitat per estar sota investigació judicial, acusat de presumptament assetjar un menor a través de les xarxes socials. La diòcesi va destacar la necessitat de respectar la «presumpció d'innocència», va manifestar la seva «total col·laboració amb la justícia», va indicar que «lamenta el possible dany causat a la víctima i la seva família», i va expressar la «disposició a prestar-li el suport i l'ajuda necessària».

El bisbe Leonardo Lemos Montanet i els membres de la pastoral diocesana van mostrar «tolerància zero» contra aquest tipus d'actituds i la seva «ferma condemna i repulsa davant qualsevol tipus de comportament que atempti contra la integritat física i moral dels menors i de les persones vulnerables».

Fonts de la diòcesi van assegurar que, des que es van assabentar del cas, va posar-se en contacte amb el clergue, d'avançada edat, i, després d'expressar-li la «gravetat de la situació», va decidir suspendre'l «cautelarment mentre la investigació prossegueix el seu curs». El Bisbat no farà més declaracions mentre les indagacions continuïn i es va comprometre a impulsar «les mesures necessàries de prevenció i actuació».