El coordinador de les defenses de JxCat, Francesc Homs, ha afirmat que cap dels testimonis dels extreballadors d'Unipost que han comparegut aquest dilluns a la tarda al judici de l'1-O al Tribunal Suprem serveix per acreditar la malversació. "Ni apareixen factures ni tan sols encàrrecs formalitzats", ha dit Homs en una atenció als mitjans a les portes de l'alt tribunal. Segons el membre de la defensa de l'exconseller Josep Rull, el relat de l'acusació "es veu molt dèbil". "Els arguments de la fiscalia es van desfent com un terròs de sucre en un cafè amb llet", ha opinat Homs. Sobre la rebel·lió, el lletrat ha afirmat que les compareixences dels comissaris dels Mossos d'Esquadra han posat de manifest que no hi va haver la violència "amb l'entitat necessària i suficient" que requereix el delicte i, per tant, no avalen el relat de la fiscalia.

Preguntat pel testimoni del comissari del cos policial català Manuel Castellví, Homs ha opinat que "no ha dit res gaire diferent" al que va dir en respostes a les acusacions divendres o a la fase d'instrucció. "Si del que s'explica només es posa l'accent en una part, si vostè contempla un conjunt d'escenaris i només et posen l'accent en un, pot donar l'efecte òptic de que hi havia un advertiment sobre unes circumstancies que després es evident que això tenia un context" com és que es contemplin diversos escenaris com a qualsevol "gran mobilització", ha argumentat.

Homs ha defensat que la conclusió que va treure la fiscalia sobre l'advertiment d'una possible "escalada de violència", com va dir Castellví, era "equívoca" i ha afirmat que "ningú ha vist la violència més enllà dels cops de porra" de la policia espanyola. A més, sobre la compareixença del comissari dels Mossos Emili Quevedo i les peticions de desconvocar el referèndum de l'1-O, Homs ha dit que ha demostrat que el Govern no els va dir mai que haguessin de fer "res diferent" al que havien de fer, que era "complir el mandat judicial".

"Van caient els dies i van desfilant testimonis que no compleixen el relat de la pròpia acusació de la fiscalia", ha insistit. Ni en el cas d'Unipost a parer del lletrat, que Homs ha descrit de "gran cavall de batalla" de la fiscalia per demostrar la malversació, ni tampoc en el testimoni dels Mossos d'Esquadra, que no donen "credibilitat" a la rebel·lió, segons Homs.