L'exvicepresidenta del Govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaría s'incorpora al despatx d'advocats català Cuatrecasas com a sòcia i membre del seu consell d'administració, segons ha informat aquest dilluns la companyia.

Llicenciada en Dret i Advocada de l'Estat, Sáenz de Santamaría liderarà i desenvoluparà des d'aquest dilluns la pràctica de 'Corporate Governance i Compliance' de l'empresa.

L'exvicepresidenta del Govern central coordinarà un equip transversal i multidisciplinari integrat per experts encarregats d'assessorar les empreses, des de tots els enfocaments legals possibles, sobre el compliment normatiu i gestió de riscos. L'equip compta amb especialistes en dret societari, civil, penal, laboral i fiscal, entre altres pràctiques.

D'aquesta manera, la nova sòcia de Cuatrecasas reprèn la seva carrera professional després de complir amb tots els tràmits exigits per la normativa aplicable als alts càrrecs i al personal al servei de les Administracions Públiques.

"Els advocats de vocació tenim la fortuna de poder servir la societat i a l'estat de dret en diversos àmbits. Estic encantada de tornar a exercir l'advocacia i de fer-ho al costat del magnífic equip de professionals de Cuatrecasas, de l'experiència dels quals espero seguir aprenent els propers anys", ha ressaltat Sáenz de Santamaría

El president executiu de Cuatrecasas, Rafael Fontana, ha afirmat, per la seva banda, que Sáenz de Santamaría "és una advocada excepcional que ha demostrat al llarg de la seva carrera professional la seva vàlua i grans dots de gestió".

"Els socis de la companyia estem molt contents que hagi decidit renovar el seu compromís amb l'advocacia i que ho faci des de Cuatrecasas. Estem convençuts que el seu enorme talent serà molt valorat pels clients que necessiten assessorament integral en termes de compliment normatiu corporatiu. S'incorpora a una pràctica en creixement que és clau per a la sostenibilitat de qualsevol empresa", ha afegit.

Llicenciada en Dret per la Universitat de Valladolid, Sáenz de Santamaría va ingressar al Cos d'Advocats de l'Estat l'any 1999. Ha estat vicepresidenta del Govern i ministra de la Presidència i per a les Administracions Territorials, a més de portaveu del Govern espanyol. Diputada, va ser portaveu parlamentària del Grup Popular al Congrés en la IX legislatura. En l'actualitat és consellera electiva d'Estat.