La Comissió de Garanties i Valors de Ciutadans (Cs) va atribuir la victòria a Francisco Igea davant de Silvia Clemente, la candidata del líder del partit, Albert Rivera, a les primàries per elegir el candidat a la presidència de la Junta de Castella i Lleó en les properes eleccions autonòmiques, després de declarar nuls 82 vots que no s'han pogut atribuir a cap afiliat del partit. Així ho va explicar el secretari general de Cs, José Manuel Villegas, en detallar el contingut del dictamen emès a la Comissió de Garanties i Valors després que Igea recorregués el resultat de les primàries un cop va detectar irregularitats. La votació es va dur a terme telemàticament durant 24 hores a partir de divendres a les deu del matí i els resultats es van saber dissabte.

Després de les correccions efectuades, Igea va ser proclamat vencedor de les primàries amb 526 vots a favor, el 51% dels militants que hi van participar. L'expresidenta de les Corts de Castella i Lleó i exmilitant del PP, que inicialment va ser anunciada com a guanyadora, va resultar derrotada en rebre 479 vots (el 47%), i no els 561 que se li van atribuir al principi, mentre que la tercera contrincant, Vanesa Pérez, va obtenir set vots (1%).

Igea, membre de l'executiva nacional de Cs que ha estat diputat per Valladolid i portaveu de Sanitat al Congrés, en un primer moment va assumir la derrota. No obstant això, diumenge va recórrer el procés de primàries en adonar-se que la xifra total de vots emesos segons l'acta de votació no coincidia amb la suma dels vots rebuts per cada candidat. La Comissió de Garanties i Valors del partit va fer un nou recompte dels vots i va determinar que 82 «s'han de declarar nuls» perquè «el sistema no ha pogut adjudicar-los a un emissor», segons va indicar Villegas, que, tot i això, va defensar «la robustesa i la transparència del sistema» i va destacar que la comissió funciona «de manera independent». Segons va assegurar, aquesta «incidència» s'hauria detectat i corregit igualment encara que Igea no hagués presentat un recurs perquè hi ha una sèrie de filtres que l'haurien posat de manifest.

Sobre Silvia Clemente, el dirigent de Cs va explicar que l'Executiva la va habilitar per participar com a independent a les primàries arran que ell mateix la proposés, per considerar-la «una candidata que sumava per aconseguir la presidència de Castella i Lleó». Igea, en canvi, no creia que Clemente -que ha ocupat càrrecs públics amb el PP durant gairebé 20 anys- pogués representar la regeneració que pretén oferir el partit taronja, motiu pel qual va decidir competir amb ella. La candidatura del diputat taronja va ser avalada activament pel responsable d'Economia de Ciutadans, Luis Garicano, i per altres càrrecs, davant d'altres dirigents que van donar suport públicament a Clemente.

Clemente va agrair als afiliats i militants de Ciutadans les seves mostres d'afecte i suport durant tot el procés de primàries, «especialment» als 479 que li van donar el seu vot, alhora que va felicitar Igea, a qui va demanar que faci un projecte en el qual tinguin cabuda «les diferents opinions i sensibilitats» que s'han posat de manifest.

«És el moment de treballar tots junts pels castellans i lleonesos», va asseverar Clemente, qui va aclarir que seguirà donant suport a Ciutadans perquè «aquest és el partit que millor simbolitza un projecte clar per a Espanya, encapçalat per un gran líder».