Mossos d'Esquadra de la divisió d'investigació criminal van irrompre ahir al matí a l'ajuntament de Deltebre per portar a terme una operació anticorrupció en la qual es va detenir, entre d'altres, l'exalcalde del municipi per ERC, Gervasi Aspa, i el secretari municipal.

Tots dos van ser posats en llibertat al cap de poques hores, després de prestar declaració en seu policial, encara que continuen com a investigats en la causa en espera de ser citats pel jutge. La investigació, tutelada pel Jutjat d'Instrucció 2 de Tortosa, se centra en delictes contra l'administració pública i falsedat documental, en concret els mandats 2007-2011 i 2011-2015, i està sota secret de sumari. En el primer governava ERC amb Gervasi Aspa com a alcalde, i en el segon també va ser alcalde Aspa durant dos anys i, posteriorment, els dos últims anys ho va ser el socialista José Emilio Bertomeu.

Segons va informar el TSJC, en el marc d'aquesta causa es van practicar diverses diligències i, encara que la magistrada no va ordenar cap detenció, els Mossos van efectuar almenys 6 detencions policials dins de la investigació, en concret de funcionaris i exfuncionaris del consistori, a més de l'exalcalde Gervasi Aspa i del secretari municipal.