12 de març de 2019
12.03.2019

Joan Reñé formarà part de la comissió informativa del cas en el qual va ser detingut

ERC critica la decisió del PDeCAT d'incloure l'expresident i la considera una "clara demostració perquè no tingui cap utilitat"

12.03.2019 | 13:05
Joan Reñé

L'expresident de la Diputació de Lleida, Joan Reñé formarà part de la comissió informativa creada per la institució sobre el cas 'Boreas', que investiga Reñé i 23 persones més per suposades irregularitats en l'adjudicació d'obra pública. Així ho va decidir el grup del PDeCAT a la diputació lleidatana en una reunió celebrada aquest dilluns al vespre, després que Reñé hagués sol·licitat formar-ne part durant el ple en què es va aprovar la creació de la comissió informativa, a proposta d'ERC. Des d'ERC han criticat la decisió del PDeCAT d'incloure Reñé i la consideren "una clara demostració perquè la comissió no tingui cap utilitat". La comissió es constituirà i es reunirà per primera vegada dilluns vinent.

El grup del PDeCAT a la Diputació de Lleida va acordar, finalment, que Joan Reñé formi part com un dels representants de la formació de la comissió informativa específica sobre el cas 'Boreas', que investiga l'expresident de la institució, a més d'una vintena més de persones, i que va portar Reñé a dimitir de president de la corporació supramunicipal. La comissió estarà integrada per set diputats del PDeCAT, un dels quals serà Reñé, tres d'ERC, un del PSC, un d'UA, un de C's, un de la CUP i per un del PPC.

El Ple de la Diputació de Lleida del 31 de gener va acordar la creació d'aquesta comissió, a proposta d'ERC. Durant la sessió, Joan Reñé va criticar la decisió però va expressar la seva voluntat de formar-ne part per poder aportar el seu punt de vista sobre el cas de primera mà.

Tot i això, en la darrera sessió plenària la presidenta de la diputació lleidatana, Rosa Maria Perelló, va assenyalar que, al seu parer, Reñé, que va ser detingut el 2 d'octubre del 2018 per aquest cas, no hauria de formar part de la comissió però va manifestar que la decisió la prendria el grup del PDeCAT de forma "consensuada". Perelló també va deixar clar que la comissió no ''podrà investigar res'' i es limitarà a analitzar ''qüestions administratives'' sobre el cas per tal d'"aportar d'informació a tots els diputats que en formin part i per extensió als grups".

ERC critica la inclusió de Reñé a la comissió per part del PDeCAT


El portaveu del grup d'ERC, Jaume Gilabert, ha criticat la decisió del PDeCAT perquè Reñé formi part de la comissió sobre el cas 'Boreas, tenint en compte que està sent investigat'. Considera que, amb la presència de l'expresident, la comissió "neix viciada des del primer dia". Gilabert qualifica la decisió del PDeCAT de "clara demostració perquè aquesta comissió no tingui cap utilitat". Per part dels republicans, formaran part de la comissió Joan Talarn i Ignasi Comella, a més del mateix Gilabert.

Cal recordar que la titular del jutjat d'instrucció 1 de Lleida va acordar al gener ampliar de sis a divuit mesos el termini d'instrucció del 'cas Boreas', que investiga l'expresident de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i 23 persones més per presumptes delictes de corrupció i enriquiment personal. Segons la jutgessa, es tracta d'una causa de "complexa" i, per això, l'ha dividit en sis parts, la principal relacionada amb adjudicacions d'obra pública.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook