Les organitzacions independentistes esperen reunir als car-rers de Madrid aquest proper dissabte unes 50.000 persones en la marxa contra el judici al procés, segons una estimació que ha facilitat a Europa Press la delegació del Govern central a Madrid.

El departament governatiu va rebre a final de gener un escrit sobre aquesta marxa, convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que anirà el 16 de març entre les 17 i les 21 hores des de la plaça d'Atocha cap al passeig del Prado de Madrid per acabar a la plaça de Cibeles, on previsiblement es faran els discursos finals.

L'objecte de la protesta és la «denúncia del judici als presos polítics catalans», assenyalen en la comunicació. Per arribar als 50.000 assistents, els promotors intentaran omplir desenes d'autobusos procedents de Catalunya amb destinació a Madrid. La delegació del Govern espanyol articularà el corresponent operatiu de seguretat proporcional al nombre final de manifestants.

D'altra bnda, el president de la Generalitat, Quim Torra, i almenys la meitat del Govern acudiran a la manifestació d'aquest dissabte a la capital espanyola.

Ho va dir la portaveu del Govern, Elsa Artadi, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, que aquest dilluns es va reunir de manera extraordinària al Conselh Generau d'Aran, a Vielha, i va aprovar diversos acords relacionats amb la Val d'Aran.