12 de març de 2019
12.03.2019

Qui és Antoni Molons?

L'acusació intenta confirmar si el «tal Toni» de qui parlen diferents testimonis és el Secretari de Comunicació del Govern

12.03.2019 | 17:57
Antoni Molons sortint de la Ciutat de la Justícia

L'acusació del judici a la cúpula del procés s'ha centrat els últims dies en la figura d'un personatge que encara no s'ha pogut identificar i a qui tant la Fiscalia com els testimonis citen com a un "tal Toni". Es tractaria d'un alt càrrec de la Generalitat que hauria estat el responsable d'encarregar els treballs d'impremta de cartells per a la consulta i també de repartiment de material per a la votació. Aquest dimarts, el dissenyador gràfic i excoordinador d'Acció política d'ERC a Badalona Enric Vidal ha afirmat que després de veure les notícies relacionades amb la investigació dels preparatius del referèndum il·legal de l'1 de octubre de 2017 "suposa" que l'exresponsable de Difusió de la Generalitat Antoni Molons, era el "tal Toni" que li havia encarregat els treballs d'impremta de cartells per a la consulta. Sigui ell o no, qui és Antoni Molons i quin paper ha jugat i continua jugant a l'administració catalana?

Tasques de Molons a Presidència


Molons va ser director general de Mitjans de Comunicació del Departament de la Presidència (2011-2016), on va desenvolupat tasques d'assessor de la consellera de la Presidència en matèria de mitjans de comunicació (2016-2017).

Ha treballat a la Direcció General de Mitjans Audiovisuals en el programa de desenvolupament i implementació de la TDT local a Catalunya. També ha estat assessor legal de municipis concessionaris de TDT i de televisions locals. (2005-2007).

El darrer càrrec que va tenir Antoni Molons abans de l'1-O va ser el de secretari de Difusió i Atenció Ciutadana de la Generalitat fins que el govern espanyol el van cessar del seu càrrec fent ús de l'aplicació de l'article 155.

Actualment, Antoni Molons és el secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació, restituït en un càrrec públic pel govern del JxCat i ERC sorgit dels comicis del 21 de desembre del 2017.

Ja ha estat investigat per la justícia


Antoni Molons va ser destituït del seu càrrec quan es va aplicar l'article 155 a Catalunya degut a que estava immers en un procés judicial que l'investigava per malversació de fons públics i per desobediència.

L'exsecretari de Difusió de la Generalitat va veure registrat tant el seu despatx del Palau de la Generalitat com el seu domicili amb l'objectiu de trobar alguna cosa que el relacionés amb un possible ús de fons públics per a la celebració del referèndum de l'1 d'octubre.

Quin paper va jugar el «tal Toni» en el referèndum?


Durant la seva declaració al Suprem, Enric Vidal ha explicat a preguntes del fiscal Jaime Moreno que el "tal Toni" es va posar en contacte amb ell per demanar-li que "redimensionés les mides" del cartell de "les vies del tren" que cridava a votar l'1-O i truqués a les impremtes Global Solutions, Artyplan i Marc Marty per a la seva impressió.

Segons ha explicat Vidal, aquesta persona el va trucar per fer-li la comanda i després es va reunir amb ell, a primers de setembre del 2017, a l'hotel Colón de Barcelona, sense que li donés més dades d'identificació. Tot i això, ha dit que en cap moment va sospitar de res i que només va veure que el cartell tenia relació amb el referèndum quan va obrir el projecte i va veure el logotip de la Generalitat.

Preguntat per la Fiscalia si el "tal Toni" podia ser Antoni Molons -que també està citat com a testimoni en aquest judici-- el dissenyador gràfic ha dit que no el coneix però que "després per les notícies" va veure "un senyor" que va poder relacionar amb l'encàrrec. "Vaig suposar que era ell", ha afegit.

El nom de 'Toni' va sortir a la llum també en la sessió del judici de dilluns en boca de l'exdirector de Producció d'Unipost Francisco Juan Fuentes, que va ser interrogat en relació amb l'encàrrec que va rebre aquesta empresa -que finalment no va arribar a realitzar-se- per la distribució d'uns sobres que van ser confiscats per la Guàrdia Civil i van resultar ser més de 45.000 targetes censals, cartes certificades, dirigides a persones que anaven a constituir les meses electorals del referèndum il·legal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

L'últim El més llegit