El president de la Generalitat, Quim Torra, preveu rellevar la setmana que ve les conselleres Elsa Artadi i Laura Borràs, que s'incorporaran a les llistes electorals de JxCat per a aquest pròxim cicle electoral i que seran substituïdes al capdavant dels seus departaments per dues dones més.

Així ho va explicar Artadi en roda de premsa a la seu del Conselh Generau d'Aran, a Vielha, on el Govern es va reunir de forma excepcional ahir, per aprovar un paquet de mesures dedicades específicament a l'Aran. En el cas de Borràs, per sumar-se com a número dos a la llista de JxCat al Congrés per Barcelona, haurà de deixar el càrrec de consellera abans del 24 de març, i per tant la de dimarts que ve, dia 19, serà, amb tota probabilitat, l'última reunió del Govern a la qual assistirà, segons va indicar Artadi.

La consellera de la Presidència, que ocuparà el segon lloc a la llista que encapçalarà Joaquim Forn a l'alcaldia de Barcelona a les eleccions del 26 de maig, no té aquesta urgència temporal, però la intenció de Torra és anunciar el seu relleu simultàniament al de Borràs.

Campuzano volia primàries

El diputat del PDeCAT Carles Campuzano va lamentar que no s'hagi fet un procés de primàries per escollir els candidats a les eleccions del 28-A. «M'hauria agradat participar en unes primàries i confrontar idees amb els companys que pensen de manera diferent. M'hauria agradat que el procés hagués estat més democràtic», va assegurar en declaracions a Catalunya Ràdio.