El Tribunal Europeu de Drets Humans examinarà la demanda presentada pels advocats del raper mallorquí Josep Miquel Arenas, més conegut com a Valtònyc, segons va informar ahir el despatx Boye-Elbal a través del seu compte a Twitter.

Cal recordar que Arenas va ser condemnat el febrer del 2017 per l'Audiència Nacional a tres anys i mig de presó pels delictes d'enaltiment del terrorisme, calúmnies i injúries greus a la Corona i amenaces pel contingut de les lletres d'algunes de les seves cançons, en què es refereix al rei Joan Carles i al president del Cercle Balear, Jorge Campos.

Després de la sentència de l'Audiència Nacional, Arenas va abandonar el territori espanyol i es va instal·lar a Bèlgica per evitar el seu ingrés a la presó, i l'Audiència Nacional va emetre una ordre nacional, europea i internacional de recerca i captura contra ell.

El febrer del 2018 la Sala Segona del Tribunal Suprem va confirmar la condemna de tres anys i mig de presó que havia dictat l'Audiència Nacional.

Segons la sentència, les cançons inclouen expressions en suport i lloança a les organitzacions terroristes GRAPO, ETA, i a alguns dels seus membres, així com contra el titular de la Corona i els seus familiars, i contra el llavors president del Cercle Balear, Jorge Campos, contra el qual es van dirigir amenaces.