L'Audiència de Pontevedra acaba de ratificar una condemna imposada en el seu dia a una mare de Pontevedra per propinar dues bufetades a la cara al seu fill de deu anys com a autora d'un delicte de maltractament en l'àmbit de la violència domèstica. Va ser el jutjat penal número 4 de la ciutat de Lérez el que va imposar la primera sentència que condemnava a aquesta dona a una pena de dos mesos de presó, que poden ser substituïts per l'acusada per treballs en benefici de la comunitat. Una pena, aquesta última que ha de comptar amb el vistiplau de la condemnada.

En cas d'acceptar-la, la pena de presó es substituirà per dos mesos de localització permanent en seu domicili. A més, la sentència estableix sis mesos d'allunyament respecte al seu fill. Ara, la Secció Segona de l'Audiència de Pontevedra acaba de confirmar-la.

Els fets, segons recull la sentència de l'Audiència Provincial, es remunten al 20 de maig de l'any passat quan la dona es trobava al domicili familiar que ocupaven tots dos i la mare li va demanar al seu fill que es dutxés. Quan aquest es va negar, va començar "una discussió verbal que la mare acaba donant-li un parell de bufetades al menor". Bufetades que li van causar inflamacions a les dues galtes.

La sentència condemnatòria dictada pel jutjat penal va ser recorreguda per l'acusada davant l'Audiència Provincial. La seva defensa al·legava, entre altres qüestions, que la seva actuació s'havia d'entendre "emparada dins del seu dret de correcció". L'Audiència recorre a la jurisprudència establerta pel Tribunal Suprem per rebutjar aquest recurs, recordant que la facultat que assisteix els pares per corregir els seus fills "té com a límit infranquejable la integritat física i moral d'aquests".