Un tribunal d'Austràlia va condemnar ahir a sis anys de presó el cardenal australià George Pell per agredir sexualment dos nens del cor en una catedral de la ciutat de Melbourne.

El tribunal ha establert que Pell podrà optar a una llibertat condicional quan hagin passat tres anys i vuit mesos de la seva condemna, segons va informar la cadena de televisió australiana ABC News.

El jutge principal, Peter Kidd, va descriure els actes de Pell contra els dos nens com un «atac sexual descarat i forçat contra les víctimes».

«Els actes van ser sexualment gràfics, les dues víctimes estaven visiblement angoixades durant l'ofensa», va subratllar. «Va haver-hi una clara relació de confiança amb les víctimes i vostè va trencar aquesta confiança i va abusar de la seva posició per facilitar aquesta ofensa», va asseverar.

Kidd també va afirmar que l'abús de Pell, de 77 anys, va tenir un «impacte significatiu i durador» en el benestar d'una de les seves víctimes, a qui s'ha referit com a J.

«J ha experimentat una sèrie d'emocions negatives, amb les quals ha lluitat durant molts anys des que va tenir lloc l'ofensa. Ho ha tingut difícil a causa dels problemes de confiança i ansietat», va destacar el jutge principal.

Una altra de les víctimes de Pell, identificada, en aquest cas, com a R, va morir de sobredosi d'heroïna el 2014 i mai no va informar sobre l'abús. El pare de R va mostrar la seva decepció per la sentència de Pell a través d'una declaració emesa per la seva advocada, Lisa Flynn.

«El nostre client està decebut amb la curta condemna i ha expressat la seva tristesa pel que creu que és inadequat per al crim», va afirmar Flynn.

Pell, responsable de Finances del Vaticà i exassessor del papa Francesc, va ser declarat culpable de cinc càrrecs de delictes sexuals comesos fa més de dues dècades contra nens de tretze anys. Cadascuna de les cinc ofenses suposava un màxim de 10 anys de presó.

D'aquesta manera, el cardenal Pell es converteix en el clergue catòlic més important del món a ser condemnat per delictes sexuals contra nens. Ell s'havia declarat innocent dels cinc càrrecs pels quals se l'ha condemnat.