La proposta del PP per ajornar durant el període de gestació l'expulsió de dones immigrants sense papers que estiguin embarassades en cas que manifestin la seva voluntat d'entregar el seu fill en adopció va rebre una allau de crítiques. El partit liderat per Pablo Casado preveu la posada en marxa d'una Llei de Suport a la Maternitat -si aconsegueix arribar a la Moncloa- en la qual s'inclou que una dona en situació irregular a Espanya no serà expulsada del país durant el període d'embaràs en el cas que hagi decidit donar al seu nadó en adopció.

Fonts del ministeri d'Interior van explicar que a Espanya «mai s'expulsa» les immigrants embarassades que estiguin en situació irregular perquè es «prioritza» l'interès superior del menor. Van afegir que si s'han produït expulsions en aquest context, és degut principalment al fet que no es va detectar o no constava l'embaràs.

Per part seva, la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, va qualificar de «xantatge» la proposta del PP perquè dones migrants en situació irregular donin els seus fills en adopció a canvi de retardar la seva expulsió del país. «Barrejar temes d'irregularitat de persones amb temes d'adopcions és una mena de xantatge per poder quedar-se una mica més a Espanya», va criticar Montero.

Paral·lelament, Podem va advertir que el problema de la baixa natalitat a Espanya «no s'arregla» amb «propostes xenòfobes» com la del PP. «Sembla que ara es tracta de dir barbaritats i llançar globus sonda, propostes que directament vulneren els drets humans. Què serà el pròxim?», van assenyalar fonts de la formació morada. Segons la seva opinió, situacions com aquesta han de dur a «assenyalar el racisme i el feixisme amb contundència».

El president del PP, Pablo Casado, va assegurar sentir-se víctima d'una «fake news» i va aclarir que una de les mesures incloses a la seva futura Llei de Maternitat passa per garantir la confidencialitat de les mares que decideixen donar els seus fills en adopció.

«El PP proposa que les mares embarassades que decideixin lliurar el seu fill en adopció, en comptes d'abandonar-los, tin-guin garantida la confidencialitat i els mateixos drets tant si estan regularitzades com si no», va assenyalar Casado. D'aquesta manera, va assegurar que es veia obligat a aclarir una cosa que ell no va dir i que es basava en el fet que les dones immigrants sense papers es «blindaven» si lliuraven el seu fill en adopció, una asseveració que, segons va insistir, es tracta d'una «fake news» que per error es va publicar en un mitjà de comunicació i que va ser corregida.