Almenys vuit persones van morir, inclosos set nens, pel tiroteig que hi va haver ahir en un col·legi de l'estat brasiler de Sao Paulo, obra de dos adolescents encaputxats que van utilitzar una pistola i una arma medieval semblant a un arc amb fletxes.

El comandant general de la Policia Militar, Marcelo Salles, va explicar en declaracions a la premsa que el succés havia tingut lloc a les 9.30 h (hora local) a l'escola Raul Brasil, ubicat al municipi de Suzano, a Sao Paulo, que té uns mil alumnes i més de cent treballadors, d'acord al cens escolar de l'any 2017.

Els dos adolescents van atacar inicialment un concessionari proper al centre educatiu. D'acord amb el diari brasiler O Globo, van preguntar per l'amo del negoci i, quan aquest es va presentar davant dels joves, li van disparar tres trets.

A continuació, es van dirigir cap al Raul Brasil i hi van obrir foc de manera indiscriminada, primer contra la coordinadora pedagògica i un altre treballador i després contra els nens, que en aquell moment eren al pati.

A més de la coordinadora pedagògica van morir set alumnes, i almenys 16 persones més van resultar ferides, que van ser traslladades a hospitals. Els dos adolescents es van suïcidar en un passadís de l'escola.

Salles va precisar que portaven una pistola del calibre 38, una arma medieval semblant a un arc amb fletxes, una destral i còctels Molotov, entre altres explosius, de manera que les forces de seguretat van escorcollar a fons el col·legi per descartar que hi haguessin col·locat una bomba. «Probablement va ser un acte premeditat. Anaven equipats», va valorar el coronel de la Policia Militar, Fabio Pellegrini, que també participa en la investigació del cas.

En un primer moment es va informar que els dos adolescents eren antics alumnes del Raul Brasil, però la direcció del col·legi ho va desmentir. De moment, es desconeixen els motius de l'atac.