El president dels Estats Units, Donald Trump, va anunciar ahir que el seu Govern emetrà una «ordre d'emergència» per suspendre les operacions dels models Boeing 737 MAX 8 i 737 MAX 9 després del sinistre d'un d'aquests aparells a Etiòpia.

En roda de premsa, Trump va subratllar que tant l'Administració Federal d'Aviació (FAA) com Boeing «estan d'acord amb la mesura», alhora que va ressaltar que els aparells d'aquest model que estaven en vol arribarien al seu destí i quedarien llavors en terra fins a nova ordre.

«Els pilots han estat notificats, les aerolínies han estat totes notificades. Les aerolínies estan d'acord. La seguretat de les persones nord-americanes i de totes les persones són la nostra principal preocupació», va agregar. Així, va expressar el seu condol als familiars de les 157 víctimes del sinistre a Etiòpia i Indonèsia, on l'octubre es va estavellar un altre model d'aquest avió. En aquest cas van morir 189 persones.

Trump va manifestar que Boeing «és una companyia increïble» i va afegir que l'empresa està treballant «molt, molt dur» per trobar una solució. «Esperem que tinguin ràpidament una resposta», va afegir. Minuts després del que va anunciar el president dels Estats Units, la FAA va informar de la «suspensió temporal» de tots aquells Boeing 737 MAX operats per aerolínies del país nord-americà o dins del seu cel.

«L'agència ha pres aquesta decisió com a resultat del procés de recollida de dades i les noves proves obtingudes en el lloc de l'accident i analitzades avui», va explicar l'organisme.

La FAA també va informar que ha enviat a un equip al lloc de l'accident a Etiòpia per ajudar amb la investigació de l'accident. L'anunci va arribar l'endemà dels formulats pel Canadà, Ucraïna, Geòrgia, l'Iraq i el Líban. Aquest dimarts l'Agència Europea de Seguretat Aèria (EASS) va assenyalar que «suspèn totes les operacions de vol» de tots els avions Boeing model 737 MAX 8 i 737 MAX 9 a Europa, com a mesura de «precaució».